×

Folkelarm 2015

☰ Meny

Årets Folkelarm-artister

Her kan du se hvem som er plukket ut til å spille på Folkelarm 2017! Annonserte artister for Folkelarm 2017:

Majorstuen-facebook_250x187

Majorstuen

Majorstuen har siden 2000 levert nyskapinger til norsk musikkliv med bakgrunn i den norske folkemusikken. Fra å være arrangørar av tradisjonelle slåtter har de utvikla seg til å bli komponister av ny folkemusikk, mer eller mindre i tradisjonell stil.

Aslak Brimi Kvartett - Foto Johannes Selvaag - facebook_250x188

Aslak Brimi Kvartett

Nye feleslåttar kledd med barytonsaksofon, bratsj og citern! Aslak Brimi Kvartett De har nettopp vært i studio og spillt inn sitt debutalbum, så vi har mye å glede oss til når de kommer til Folkelarm i november.

Raabygg - facebook_250x188

Raabygg

Raabygg består av tre musikere med felles interesse for både hits og bortgjemte låter fra Agder. Med hardingfeler, sang og harpeleik tar de fatt i gamle melodier og arrangerer disse intuitivt.

Vegar Vårdal - foto Ingvil Skeie Ljones - facebook_250x188

Vegar Vårdal

Mars 2017 slapp Vegar Vårdal sin første soloplate – Ukvessa Slåtter. En plate som tar for seg hans første år i folkemusikken – sett fra hans øyne og ører i dag. Dette er en plate hvor Vegar sine barndomstradisjoner og toner har fått feste seg. Her finnes det kvikke slåtter fra Lofoten, men også intrikate reinlendere i flertall fra Åseral. Har du behov for å danse en springedans fra Fjotland sier du? Ingen problem, vi slenger med en polsdans fra Nord-Norge i behagelig tempo i samme slengen. En søt vals får oss til å ta et ekstra godt tak rundt partneren, mens gangeren Norafjøllsen får oss til å lure på om veien over til det hinsidige egentlig er så lang? Inspirasjon fra sine læremestere finner også sin plass på denne platen.

Duo Systrami-facebook_250x185

Duo Systrami

I 2017 ble de nominert til "Årets nykommer" på Folk- & världsmusikgalan i Sverige. Med stor originalitet skaper Duo Systrami magi i musikken sin. Her formidles sterkt og oppriktig scenisk nærvær! Den svenske duoen har turnert i Sverige, Island og Finland - nå er de klare for å begeistre Norge og resten av publikum som kommer til Folkelarm 2017!

Anita Vika Langødegård-facebook_250x186

Anita Vika Langødegård

Forestillingen Grip med danser og koreograf Anita Vika Langødegård uttrykker seg gjennom visuelle og musiske uttrykk. I forestillingen tar Anita for seg ordet Grip. Hva griper oppmerksomheten, hva griper engasjementet, følelesene, … Hvordan griper vi etter hverandre, og det rundt oss. Begriper vi vår egen virkelighet?