×

Folkelarm 2017

☰ Meny

Årets Folkelarm-artister

Her kan du se hvem som er plukket ut til å spille på Folkelarm 2017! Datoen for Folkelarm er 16. - 19. november!

Anita Vika Langødegård-facebook_250x186

Anita Vika Langødegård

Forestillingen Grip med danser og koreograf Anita Vika Langødegård uttrykker seg gjennom visuelle og musiske uttrykk. I forestillingen tar Anita for seg ordet Grip. Hva griper oppmerksomheten, hva griper engasjementet, følelsene, … Hvordan griper vi etter hverandre, og det rundt oss. Begriper vi vår egen virkelighet?

Aslak Brimi Kvartett - Foto Johannes Selvaag - facebook_250x188

Aslak Brimi Kvartett

Nye feleslåttar kledd med barytonsaksofon, bratsj og citern! Aslak Brimi Kvartett har nettopp vært i studio og spillt inn sitt debutalbum, så vi har mye å glede oss til når de kommer til Folkelarm i november.

AWILAS-facebook_250x186

Awilas

Anki Wallgren og Larisa Ljungkrona er to kreative musikere som i 2012 formet gruppen Awilas. Dette skulle være et prosjekt for eksperimentere med lyd og for utvikle et rom for fri improvisasjon i en ny folkemusikk-setting. Dette skulle dedikeres til musikalske impulser og kreativitet uten grenser.

Deres musikk karakteriserer med lekenhet, sterk nærvær og tett samspill; et intimt, poetisk og utforskende landskap med trekkspill og stemmer forteller livets mange sider.

Odde Nilssen - Foto Knut Utler-facebook_250x186

Bjørn Kåre Odde og Ole Nilssen

I skjæringspunktet mellom det folkemusikalske og det kunstmusikalske finner vi to tidligere Folkelarmprisvinnere; Bjørn Kåre Odde og Ole Nilssen

På Folkelarm 2017 presenterer de et slags omvendt Griegprosjekt – "Aspects" er ny folkemusikk komponert av Wolfgang Plagge. Musikken farges av to sterke tradisjonsutøvarar, begge unge og erfarne yrkeutøvere. 

Camilla Granlien-facebook_250x186

Camilla Granlien - Dyr og rare kjerringer

Camilla Granlien kommer til Folkelarm 2017 med sin ferske barnekonsert "Dyr og rare kjerringer"!

I juni 2017 slapp hun plata Dyr og rare kjerringer. Her er det rytmer og lekne viser, morsomme ord, rare historier og mye moro for både store og små. Besetningen vokal, bass og sang groover godt og målet er å få alle fra 0-100 til å trampe eller klappe takta!

Combonations-facebook_250x186

Combonations

Landene India, Senegal, Elfenbenskysten, Marokko og Iran møtes i det grensesprengende bandet Combonations. 

Arrangør, musiker og komponist Javid Afsari Rad leder de virtuose musikere i lekent samspill på tvers av land, stil og sjanger. De har nettopp sluppet albumet "Dunya" og vi gleder oss til å høre dem på Folkelarm i november!

Duo Fjerdingøy Andersson-facebook_250x186

Duo Fjerdingøy & Andersson

Med fokus på dansbarhet og samspill server den norsk-svenske duoen helstøpt folkemusikk fra begge sider av grensa. Hilde Fjerdingøy (torader) og Hanna Andersson (fele) spiller alt fra trollstemte polsdanser på høygir via runde valser til finstemte visetoner. 

Duo Fjerdingøy & Andersson startet I 2007 og har siden da har de turnert sammen i Sverige og Norge.

Duo Systrami-facebook_250x185

Duo Systrami

I 2017 ble de nominert til "Årets nykommer" på Folk- & världsmusikgalan i Sverige. Med stor originalitet skaper Duo Systrami magi i musikken sin. Her formidles sterkt og oppriktig scenisk nærvær! Den svenske duoen har turnert i Sverige, Island og Finland - nå er de klare for å begeistre Norge og resten av publikum som kommer til Folkelarm 2017!

Durmål-facebook_250x185

Durmål

Musikken til Durmål har rot i den nordnorske vise- og folkemusikktradisjonen.Eline Hellerud Åsbakk, bandets frontfigur, skriver tekster med sin egne fascinerende poesi, og fremfører dem med overbevisning med sin krystallklare stemme. Musikken deres er både rå, melodiøs, skranglete og drømmende, gjerne alt på en gang! 

"Det er driv, det er trøkk, det er melodiøst og det er behagelig vakkert; det er Durmål."

FIRO-facebook_250x186

FIRO

Folkemusikkgruppa FIRO er en nystarta kvartett satt sammen av sterkt meritterte, profesjonelle musikere frå Nord-Gudbrandsdalen. 

De spiller slåtter og sanger som aldri før har sett dagens lys, men nå er gravd fram blant gamle arkivopptak og gamle noter. Musikken synliggjøres nå av et allsidig ensemble som behersker å skape et stort lydbilde og interessante arrangement.

Gard Nergaard - Michael Krumins-facebook_250x186

Gard Nergaard / Michael Krumins

Duoen Gard Nergaard / Michael Krumins samler to ustyrlige virtuoser i videreføringen av folkemusikk. Nergaards komposisjoner er grensesprengende og høytsvevende, men med klare røtter i Mandal og Vest-Agders folkemusikk. 

Når Nergaards fiolin og mandolin møter Krumins solide gitarspill oppstår et gnistrende samspill på scenen. Bli med på en reise utenom det vanlige med denne friske duoen på Folkelarm!

Golbma Jiena-facebook_250x186

Golbma Jiena

Med én fot i det tradisjonelle og én i det moderne danner Marja Mortensson, Elina Waage Mikalsen, Katarina Barruk, Christo Stangness og Arnljot Lindsjørn Nordvik bandet Golbma Jiena. 

Ved å kombinere popmelodier, joik og elektronikk skaper de en original sound som tar publikum med storm. Musikerne har bakgrunn i elektronikk, samisk musikk og andre sjangre og har turnert både hver for seg og sammen i forskjellige ensembler

Hazelius Hedin - Foto David Brohede-facebook_250x186

Hazelius Hedin

Esbjörn Hazelius og Johan Hedin utgjør sammen en komplett og fargesterk duo som med blendende brilians, en sjelden inderlighet og et fantastisk driv fyller de svenske danselåter og viser med musikk som fengsler og berører.

Hulbækmo og Jacobsens familieorkester-facebook_250x186

Hulbækmo og Jacobsens familieorkester

En familie som i alle år har hatt musikken som en felles arena har startet eget familieorkester og i juni lanserte de debutplata si! 

I orkestret møtes familien på en spennende arena der hver enkelt bidrar med sitt svært personlige uttrykk og innfallsvinkel. De ønsker å formidle et frodig og lekent musikalsk univers på tvers av sjangre.

Irene Tillung og Ti på taket-facebook_250x186

Irene Tillung og Ti på Taket

Irene Tillung og ni andre musikere med bakgrunn fra både folkemusikk, jazz, populærmusikk og klassisk musikk kommer til Folkelarm med nyskreven musikk.

Irene Tillung er en bevandret musiker som har turnert og gitt ut album i forskjellige besetninger. I oktober slipper hun sitt første album i eget navn!

Julie Alapnes_Foto_Knut_Aaserud-facebook_250x185

Julietnorth

Gruppa Julietnorth består av de fire musikervennene Halvard Rundberg, Petter Carlsen, Aleksander Kostopoulos og frontfigur Julie Alapnes. 

Gruppa har et energisk og friskt sound hvor folkemusikkinspirerte melodier møter 70-tallsriff, rocka barytongitar og drømmende vokal. De vakre og finurlige melodiene trives i dette landskapet, hvor Julies karakteriske felespill og det bærbare trøorgelet Leon utgjør en viktig grunnstamme.

Majorstuen-facebook_250x187

Majorstuen

Majorstuen har siden 2000 levert nyskapinger til norsk musikkliv med bakgrunn i den norske folkemusikken. Fra å være arrangørar av tradisjonelle slåtter har de utvikla seg til å bli komponister av ny folkemusikk, mer eller mindre i tradisjonell stil.

Miman-facebook-event_250x186

Miman

Miman er en uforutsigbar trio bestående av felespiller Hans Kjorstad, gitarist/klarinettist Andreas Røysum og bassist/synthist Egil Kalman, alle fremtredende musikere på den unge skandinaviske jazz/impro-scenen. Medlemmene spiller blant annet sammen med en del kjente folk som Tobias Delius, Christian Wallumrød, Frode Haltli, Frode Gjerstad og Rhys Chatham.

Bandets uttrykk formes av deres forskjellige bakgrunner og referanser, der skandinavisk, britisk og indisk folkemusikk blandes sømløst med energiutblåsninger inspirert av frijazzen. Musikken er fritt improvisert på en organisk og ikke-dogmatisk måte. Miman har siden oppstarten høsten 2015 spilt konserter over hele norden, samt i Russland, Tyskland, Tsjekkia og Italia, og deres debutplate ventes snart. 

Morken og Nyrønning-facebook_250x186

Morken & Nyrønning

Den tradisjonsfestede duoen, Morken & Nyrønning, vil åpne publikum sine øyne og ører for det mer tradisjonelle samspillet. Samspillet til John Ole Morken og Jørgen Bønstu Nyrønning kan beskrives som impulsivt og direkte, og det legges stor vekt på godt dansespill og driv i musikken. 

Melankolien i rørosmusikken er kanskje ikke det som treffer øret først, men bak tonene ligger en klangbunn som vitner om stor kjærlighet til musikken.

Ole Nilssen - Foto Cathrine Dokken-facebook_250x186

Ole Nilssen

Ole Nilssen fra Løten er en ung, og allerede merittert folkemusikkutøver. På Landskappleiken 2017 hadde han plateslipp for sin første soloplate, der slåttespill solo på trekkspill har fokus. Debutalbumet "Premiér" er et portrett av en allsidig musiker og ikke minst av en allsidig tradisjon. Ole har fått sterke plasseringer på Landskappleiken flere ganger både som danser og musiker, han ble også tildelt Løten kommunes kulturpris i 2016 og i 2015 kapret han Folkelarmprisen sammen med sin trio Rustad / Nilssen / Ranøien.

Kappijakhhl-facebook_250x185

PK&KHHL

Pekko Käppi er en moderne shaman som lar seg inspirere av tradisjonell karelsk musikk, men som han omgjør til psykedelisk, progressiv, røff og dyster blues.

Trioen hans spiller på egenlagde instrumenter som gir fremførelsen en autentisk atmosfære. PK&KHHL tiltrekker seg både folkmusikk-, verdensmusikk-, rock- og metaltilhengere. Så her er det noe for en hver smak.

Raabygg - facebook_250x188

Raabygg

Raabygg består av tre musikere med felles interesse for både hits og bortgjemte låter fra Agder. Med hardingfeler, sang og harpeleik tar de fatt i gamle melodier og arrangerer disse intuitivt.

Vegar Vårdal - foto Ingvil Skeie Ljones - facebook_250x188

Vegar Vårdal

I mars 2017 slapp Vegar Vårdal sin første soloplate – Ukvessa Slåtter. En plate som tar for seg hans første år i folkemusikken – sett fra hans øyne og ører i dag. Dette er en plate hvor Vegar sine barndomstradisjoner og toner har fått feste seg. Her finnes det kvikke slåtter fra Lofoten, men også intrikate reinlendere i flertall fra Åseral. Har du behov for å danse en springedans fra Fjotland sier du? Ingen problem, vi slenger med en polsdans fra Nord-Norge i behagelig tempo i samme slengen. En søt vals får oss til å ta et ekstra godt tak rundt partneren, mens gangeren Norafjøllsen får oss til å lure på om veien over til det hinsidige egentlig er så lang? Inspirasjon fra sine læremestere finner også sin plass på denne platen.