×

☰ Meny
AWILAS

Awilas

Showcase 2017

Med fokus på stemme- og trekkspill skapes nye klangverdener. Eksperimentelt, uventa og vakkert!

Awilas er et møte mellom sangeren Anki Wallgren og trekkspilleren Larisa Ljungkrona, en duo som utvikler fri improvisasjon i et moderne folkemusikalsk uttrykk. Musikken kjennetegnes av et leikende, sterk tilstedeværende og nært samspill, et intimt og utforskende landskap som beveger seg mellom viser, sanger og improvisasjonsstykker.

Awilas vant prisen for «Årets Nykomling» på Folk- och världsmusikgalan 2017 med følgende begrunnelse: «Folkemusikk er tradisjon, og tradisjon er utvikling, forandring. Å finne nye spor langs gamle stier gjør folkemusikken levende. Her møtes tradisjon og innovasjon spesielt sterkt. Her er en vinner, som med intrikat samspill og nysgjerrige sinn ser utover gamler garder og inviterer oss til nye opplevelser.»

Awilas har spilt mange konserter, festivaler og forestillinger. Om deres debutplate, utgitt oktober 2016, skrev Per Guldbrandsen, produsent for P2 World, følgende: «Et par ganger i året kommer det et svensk album som virkelig treffer meg, som jeg ikke kan slutte å lytte til […] duoen Awilas debutalbum Awilas — fantastisk! Sang og trekkspill basert delvis på improvisert, moderne folkemusikk, som tør å puste og ta god tid til sine fabelaktige utladninger, og som illustrerer vanskelige og innadvendte aspekter av menneskelivet.»

Besetning
Anki Wallgren - sang
Larisa Ljungkrona - trekkspill


Kontaktinfo: 
Larisa Ljungkrona
Telefon: +46 703041131
E-post:
awilashimmel@gmail.com
http://www.awilas.com/
https://www.facebook.com/awilasmusic

Hør på Awilas her:
Awilas - Snöflingan
Awilas på Spotify

Møst logoSamspillOslo kommune logo