×

☰ Meny
Bjørn Kåre Odde og Ole Nilssen

Bjørn Kåre Odde og Ole Nilssen

Showcase 2017

Under årets Folkelarm presenterer Bjørn Kåre Odde (fele/bratsj) og Ole Nilssen (trekkspill) et uredd og variert program. I sitt nye prosjekt har duoen fått pianist og komponist Wolfgang Plagge til å skrive et stykke for dem. Dette spennende møtet mellom tradisjonshåndverk og komposisjonsteknikk resulterte i Aspects, et verk i tre satser. Musikken ligger i et skjæringspunkt mellom det folkemusikalske uttrykket og et moderne kunstmusikalsk tonespråk, der spreke harmoniske og rytmiske vendinger blir naturlig farga av to sterke utøvere av den norske tradisjonsmusikken.

Odde og Nilssen har ved flere anledninger samarbeidet tett i ulike prosjekt med tradisjonell folkemusikk, og særlig med den såkalte storgårdsmusikken. De har et lett, lekent og dynamisk samspill, som appellerer til dansere så vel som et konsertpublikum. Under Landsfestivalen i gammaldansmusikk i år kom de på en svært sterk andreplass i den prestisjetunge klassa for gruppespill. Duoen skal, i tillegg til Plagge sitt verk, framføre elegant storgårdsmusikk på sin showcase-konsert under Folkelarm i år.

Samarbeidsprosjektet til Odde og Nilssen er under stadig utvikling, og duoen har fått enda en kjent komponist til å skrive ny musikk for seg, nemleg Henning Sommerro. Sommerro skal ferdigstille et stykke før Odde og Nilssen går i studio i februar 2018, og i løpet sommerhalvåret blir det platelansering!

Besetning
Bjørn Kåre Odde - fele/bratsj
Ole Nilssen - trekkspill


Kontaktperson:
Ole Nilssen 
Telefon: +47 951 81 672
E-post: 
mail@olenilssen.com

Hør Bjørn Kåre Odde og Ole Nilssen her:

Ole Nilssen og Bjørn Kåre Odde - "Grovsmed på ball" (spotify)

Møst logoSamspillOslo kommune logo