×

☰ Meny
Kristoffer Juel Poulsen

Calibut Band

Showcase 2017

Det makeløse emsemblet Calibut Band, med George Mihalache i front, forener den rumenske folkemusikken med eventyrlig jazz i et lynkjapt, men også djupt og nyansert lydbilde.

George Mihalache er født i Romania, og han vokste opp i en familie full av rumenske spellemenn, såkalte lautari, som forvalter en mange hundre år gammel musikalsk arv. Tradisjonen tru lærte Mihalache å spille den rumenske folkemusikken av bestefaren sin, etter gehør. I dag er George Mihalache er virtuos på strengeinstrumentet cimbalom, og han deler gladelig av sitt musikalske skattkammer til tilhørere i alle aldre.

At Mihalaches familie har vært veldig åpne for vestens musikk, høres tydelig i hans musikalske uttrykk. Den tradisjonsrike rumenske folkemusikken, men sine lynhurtige melodier og enestående skalaer, blir angrepet av Mihalache fra nyskapende vinkler. Spesielt er det at jazzen trer fram i det djupe og nyanserte lydbildet han sjøl kaller «lautarijazz». Blandinga av balkanmusikken og jazzen er noe Calibut Band har perfeksjonert. Med seg på scenen, har Mihalache den tyrkisk-svenske balansekunstneren Ruhi-Deniz Erdogan på trompet, danske Simon Don Eriksen på trekkspill, samt svenske Jonatan Ahlbom på tuba. Og med som gjest har de i tillegg den norske sangeren og fiolinisten Oluf Dimiti Røe. I 2015 ga Calibut Band ut si kritikerroste debutplate, Travelers. Gaffas Torben Holleufer mente dette om plata: «et fabelagtigt orkester har afleveret deres debut. En mageløs en af slagsen. Det er en musik der har en egen filmisk karakter, som var vi til cowboytræf et sted i Transylvanien, hvor alle skyder op i luften.»

Besetning:
George Mihalache – cymbalom
Ruhi-Deniz Erdogan – trompet
Simon Don Eriksen – trekkspill
Jonatan Ahlbom – tuba
Oluf Dimitri Røe – fiolin og sang


Kontaktinfo: ​
George Mihalache
Telefon: +45 227 23 673 
E-post:
george@mihalache.dk
http://www.calibutband.dk/

Hør Calibut Band her: 
Calibut Band - Wedding Hour 
Calibut Band på Spotify

Møst logoOslo kommune logoSamspill