×

☰ Meny
Duo Fjerdingøy Andersson

Duo Fjerdingøy & Andersson

Showcase 2017

To slåttekunstnere fra hver sin side av den norsk-svenske grensa leverer solid råsving på fele og torader. Hilde Fjerdingøy er en av de mest interessante toraderspillerne på den norske folkemusikkscena, og Hanna Andersson er en prisbelønt svensk felespiller med ekspertise innen folkemusikken fra Gästrikland. Sammen utgjør de Duo Fjerdingøy & Andersson. Siden starten i 2007 har duoen utvikla et tett og lekent samspill med et usminka og direkte uttrykk der dansbarheten alltid er til stede. Repertoaret strekker seg fra trollstemte polsdanser på høygir, via runde valser, til finstemte visetoner. I mars 2017 slapp duoen sitt debutalbum Jag levde den tiden med musikk etter felespillerne Hans T. Haugen fra Nordland i Norge og Gustaf Jernberg fra Gästrikland i Sverige.

“Samspillet sitter som et skudd hele veien. …musikken er rasende godt arrangert, framført og presentert.” Gjermund Kolltveit, Folkemusikk.no

Duo Fjerdingøy & Andersson har spilt flere turneer i Sverige og Norge, blant annet med konsertforestillinga Haugen+Jernberg=SANT! (2013). I tillegg til egne konserter, samarbeider duoen ofte og gjerne med andre musikere. Eksempler på dette er konserten Jul i Nord sammen med folkesanger Ingebjørg Lognvik Reinholdt, og samarbeidet med popartisten Jenny Augusta, der hennes musikk forenes med nordnorsk folkemusikk. Hanna Andersson kan ellers høres i indie-folktrioen Beata Bermuda og pop-gruppen Promise and the Monster. Hilde Fjerdingøy spiller også i folkemusikkvartetten Rim og bandet Moenje, med stjernejoikeren Marja Mortensson i spissen.

Besetning
Hilde Fjerdingøy - Torader
Hanna Andersson - Fele


Kontaktinfo:
Hilde Fjerdingøy 
Telefon: +47
988 74 274
E-post:
hilde@fjerdingoy.com
www.fjerdingoyandersson.com
https://www.facebook.com/fjerdingoyandersson/​

Hør Duo Fjerdingøy og Andersen her:
Duo Fjerdingøy og Andersen - Gånglåt efter Skärberg
Duo Fjerdingøy og Andersen - Polka etter Hans T. Haugen
Duo Fjerdingøy og Andersen på Spotify

SamspillMøst logoOslo kommune logo