×

☰ Meny
Durmål

Durmål

Showcase 2017

Durmål lager musikk med rot i den nordnorske vise- og folkemusikktradisjonen. Bandet står for en frisk og moderne vri på tradisjonen, i det de kombinerer sine egne, særpregede komposisjoner med røffe folketoner og sarte salmer.

Siden starten i 2013 har bandet utvikla et egenarta, moderne lydbilde. Med instrumenteringa sang, akustisk gitar, banjo, kontrabass og trommer, lager bandet nye låter med tekster på dialekt, samtidig som nordnorsk tradisjonsmusikk får nytt liv. Musikken spenner bredt, og kan være både rå, melodiøs, skranglete, drømmende og sart, og gjerne alt på en gang.

«Dette er unge, friske, nyutdannede musikere som koser seg på scenen, som spiller hardt og mykt, og vet hvilke musikalske knapper de skal trykke for å fange sitt publikum. De bryr seg ikke om å passe inn i en spesiell form, men pøser på med entusiasme og musikalitet.» ‒senjakultur.no

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk, som vant Statkraft-prisen “Ungt talent i nord” i 2015, har høsta mange lovord for sine tekster på dialekt. Tekstene drar oss inn i et fascinerende univers av fortellinger, tanker og assosiasjoner.

Durmål har gjennomført en rekke turnéer og konserter, bl.a. på festivalen Kalottspel i Målselv i 2015. De har gitt ut en rekke singler, noen med produsenthjelp fra Hekla Stålstrengas Tore Bruvoll. Musikken er jevnlig å høre på NRK P1, og neste år kommer debutalbumet.

«Det er driv, det er trøkk, det er melodiøst, og det er behagelig vakkert; det er Durmål.» ‒Troms Folkeblad

Besetning
Eline Hellerud Åsbakk - sang
Arnljot Lindsjørn Nordvik - gitar
Torje Åsali Jenssen - banjo
Christo Stangness - kontrabass
Jonas Karlsen - trommer


Kontaktinfo:
Håkon Pettersen
Telefon: +47 90057117
E-post:
haakoneliaspettersen@gmail.com
https://www.facebook.com/durmaal/​

Hør og se Durmål her:

Durmål (youtube)
Durmål (spotify)

Oslo kommune logoMøst logoSamspill