×

☰ Meny
IreneTillungogTipaataket

Irene Tillung og Ti på Taket

Showcase 2017

Ti på Taket er et konseptuelt prosjekt der Irene Tillung (trekkspill og accordina) samler ni andre musikere fra toppsjiktet innen folkemusikk, jazz og klassisk musikk. Til årets Folkelarm presenterer Tillung sitt rykende ferske album, Hildersyn, som består av helt ny musikk skrevet for denne spesielle besetninga. Musikken har et rikt og mangfoldig uttrykk, men samtidig et tydelig fingeravtrykk fra prosjektleder og komponist Tillung, noe som er med på å gi repertoaret en musikalsk helhet.

Tillung, som i dag studerer filmmusikk-komposisjon, har lang fartstid som musiker, komponist og arrangør, og har tidligere gitt ut kritikerroste album med Tindra, MAAR, Boreas og Frøholm/Tillung. Hun har utdannelse innen klassisk musikk med akkordeon som hovedinstrument fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Seinere har hun jobba med tradisjonsmusikk, og nå har hun funnet sin plass innenfor ei vid betydning av begrepet folkemusikk, der innslag av andre sjangre og improvisasjon er velkomne.

Albumet Hildersyn er utgitt på Grappa og innspilt i Rainbow Studio med Mathias Eick som produsent. Prosjektet er et av Norsk Kulturråd sine største satsinger for frie musikkgrupper, og er ellers støtta av Fond for lyd og bilde, MFOs vederlagsfond, Komponistenes vederlagsfond og NOPA.

Anmelderne skriver: "Resultatet, hvor all musikk er komponert av Tillung selv, er blitt en særegen miks som favner nært og bredt. Det som slår en i møte med hennes musikk, er hvor flott de klanglige elementene passer i hop. Det er noe lekent, samtidig kontrollert og besnærende annerledes ved denne musikken som ledes an av trekkspillet. Gi øre til Irene Tillung, der er mye å glede seg over." - Svein Andersen, Aftenposten

Besetning for Folkelarm 2017:
Irene Tillung - trekkspill
Erik Sollid​ - hardingfele​
Hans Kjorstad​ - oktavfele​
Helena Maria Falk Botolfsen ​- fiolin​
Karoline Vik Hegge​ - fiolin​
Hanna Nicoline Moland​ - fiolin​
Sigrun Eng​ - cello ​
Mathias Eick ​- trompet​
Ellen Brekken​ - kontrabass​
Birger Mistereggen​ - trommer​

Kontaktinfo:
Irene Tillung
Telefon: +47 920 22 150

E-post: itillung@gmail.com

Lytt til Irene Tillung og Ti på taket her

Her kan du se og høre Irene Tilling og Ti på taket
 

 

Oslo kommune logoSamspillMøst logo