×

☰ Meny
MorkenogNyroenning

Morken | Nyrønning

Showcase 2017

Polsen, musikken og dansen har dype røtter i Røros-distriktet. Med sin suggererende takt og melodi er Rørospolsen svært rytmisk. Melankolien er kanskje ikke det som treffer øret først, men bak tonene ligger en klangbunn som vitner om stor kjærlighet til musikken.

John Ole Morken og Jørgen Nyrønning er fra Ålen ved Røros. Samspillet deres kan beskrives som impulsivt og direkte, og de legger stor vekt på godt dansespill og driv i musikken, fremført i sin rene form. For det meste er det den tradisjonelle samspillmåten grovt og grant som presenteres, med noe tradisjonelt stemmespill innimellom.

Jørgen har vært John Oles elev, og i disse åra har de utviklet et tett og sterkt samspill. Begge har stor kjærlighet for repertoaret fra hjembygda, og de er av de fremste formidlerne av dette. Både Jørgen og John Ole har de siste åra vært hatt mye turnevirksomhet. Jørgen har turnert verden rundt med bandet Wardruna, og også vært en aktiv kappleiksspellemann. John Ole har de siste åra laga bestillingsverk, turnert i Norge og arbeidet som pedagog. Begge har de gitt ut egne soloplater.

Besetning
Jørgen Nyrønning - fele
John Ole Morken - fele


Kontaktinfo:
John Ole Morken
Telefon: +47 901 13 512
E-post:
post@johnole.no
https://www.facebook.com/Morken-Nyrønning

Hør Morken og Nyrønning her:

Morken og Nyrønning - Klokkmakarleken (youtube)

Møst logoOslo kommune logoSamspill