×

☰ Meny
kappijakhhl

Pekko Käppi & K:H:H:L

Showcase 2017

PEKKO KÄPPI & K:H:H:L (De døde, støyende hesters knokler) sin musikk handler om kjærlighet, død, finsk voodoo og arkaiske rytmer. Trioens minimalistiske rett-fram-lyd har en tydelig smak av pop, bakt sammen med krasjende rytmer og psykedeliske syn. Likevel er det søt-farlig, akkurat som lydene fra de finske sommermyrene med skjulte hemmeligheter fra gamledager. Tradisjonelle tekster og hardt jouhikko-spill (ei finsk talharpe) stanger med droning og forvrenging, fra både fortida og framtida.

Pekko Käppi er en visjonær finsk folkemusikkomponist, sanger og jouhikko-utøver. Verka hans har revolusjonert måten å spille jouhikko på, ved å plugge den til en forsterker, og til andre merkelige plasser. Deretter har han innarbeida elementer fra blues, rock, og fra eksperimentelt, arkaisk kaos. Disse melodiske kvistene og steinene får det til å skjelve i knoklene, og synginga kan rett og slett skade deg.

Käppi ga ut albumet Sanguis Meus, Mama! i 2015 med bandet K:H:H:L. Plata lå på de finske bestselgerlistene, og tilbragte også to måneder på World Music Charts Europe. Albumet fikk også nominasjon til Phonofile Nordic Music Prize, noe som førte til konsert under by:Larm. Den siste plata til Käppi, Matilda, blei gitt ut seint i mars 2017, og også her var K:H:H:L med.

Besetning
Pekko Käppi - Jouhikko (talharpe), sang
Tommi Laine - Sigarkasse-gitarer, perkusjon, sang
Nuutti Vapaavuori - Sigarkasse-bass, sang


Kontaktinfo:
Minna Huuskonen
E-post:
minna@minnamurra.fi
http://pekkokappi.com/

Hør Pekko Käppi & K:H:H:L her:
Pekko Käppi & K:H:H:L: Mun vereni
Pekko Käppi & K:H:H:L på Spotify

 
 
Møst logoOslo kommune logoSamspill