×

☰ Meny
VegarVaardal-FotoIngvilSkeieLjones

Vegar Vårdal

Showcase 2017

I mars slapp Vegar Vårdal si første soloplate, Ukvessa slåtter. Det er ei plate som tar for seg hans første år i folkemusikken, sett fra hans egne øyne og hørt fra hans egne ører i dag, ei plate hvor Vegar sine barndomstradisjoner og toner har fått feste seg. Her finnes det kvikke slåtter fra Lofoten, men også intrikate reinlendere i flertall fra Åseral. Har du behov for å danse en springedans fra Fjotland, sier du? Ingen problem, vi slenger med en polsdans fra Nord-Norge i behagelig tempo. En søt vals får oss til å ta et ekstra godt tak rundt partneren, mens gangeren “Norafjøllsen” får oss til å lure på om veien over til det hinsidige egentlig er så lang?

Inspirasjon fra sine læremestere finner også sin plass på dette albumet. Her nevner vi først og fremst hans egen far, Dag Vårdal, folkemusikkinnsamler i både Nord-Norge og Agder. Men vi kan ikke komme utenom Sven Nyhus, hans læremester over sju år på Norges Musikkhøgskole. Samspillet med sin medstudent Patrik Andersson har også satt sine spor, og Vegar sin store lidenskap for gamle arkivopptak vises også i både tonalitet, form og stil.

Plata er gitt ut på ta:lik i samarbeid med Kultivator AS, og det er også gitt ut et notehefte hvor de fleste slåttene er notert ned og arrangert for ulike ensembler. Ut ifra denne plata har Vegar laga en solokonsert, hvor han forteller og gir eksempler på hva som har skjedd gjennom hans lange liv som musiker og danser.

Besetning
Vegar Vårdal - feler, piano

 

Kontaktinfo:
Vegar Vårdal
Telefon: +47 952 27 574
E-post:
vevardal@gmail.com
http://www.kultivator.no/
https://www.facebook.com/vegarvardal/​

Hør Vegar Vårdal her:
Vegar Vårdal på Youtube
Vegar Vårdal - Ukvessa Slåtter

Oslo kommune logoMøst logoSamspill