Rekordmange artister ønsket å delta på årets Folkelarm.
Av 155 påmeldte bidrag er 20 artister nå valgt ut til å spille på høstens bransjetreff for folke- og verdensmusikk. 


Folkelarm 2022 – på Riksscenen i Oslo
Arrangementet som i år arrangeres for 17 gang finner sted på Riksscenen i Oslo 24. – 27. november, og byr på folke- og verdensmusikk i full bredde. Hvert år blir både internasjonale og nasjonale delegater fra musikkbransjen invitert til bransjetreffet som har som mål å markedsføre norske og nordiske folkemusikkartister. Folkelarm startet torsdag formiddag med seminarer og avsluttes med festkonsert med utdeling av FOLKELARMPRISENE på kvelden. Fredag og lørdag er det konserter, dansespill, finale i INTROFOLK og oslokappleik!

Konserter og dansefest!
I år kan både publikum og musikkbransje oppleve et bredt spekter av norsk og nordisk tradisjonsmusikk, fra unge lovende debutanter til mer etablerte grupper og artister. I år er det i tillegg til de mange konsertene også stort fokus på dansespillet. To store gammeldansgrupper; Jutullaget og Lendmenn, samt flere solister skal spille dansbare konserter på Folkelarm. I tillegg blir det solospel og bygdedans til langt på natt fredag og lørdag!
 
Artistene som er valgt ut til Folkelarm 2022 er: 
Almir og Daniel (Norge/Bosnia/Serbia), Anna Ekborg (Sverige), Erlend Viken Trio (Norge), Gangar (Norge), Johanna-Adele Jussi (Norge), Julie Alapnes (Norge), Jutullaget (Norge), Kartellet (Norge), Kim Rysstad (Norge), Lendmenn (Norge), Lerkefalk (Norge), Mads Erik Odde (Norge), Tallari (Finland), Teho. (Finland), Tundra Electro (Norge/Finland), Umbra (Island), Viik (Norge/Danmark), Vågspel (Sverige), Østerlide (Norge).
Les om hver enkelt artist her

Høstens store folkemusikkfest i Oslo!
Folkelarm er mye mer enn et bransjetreff, det er høstens store folkemusikkhelg i Oslo! I tillegg til mange konserterm blir det danseforestilling med Kartellet, dansefest med Jutullaget, Lendmenn og mange flere grupper og solister. Det blir Oslokappleik med tevling i mange ulike klasser innen dans og spill, og det blir seminarer og workshops. 

Finale i INTROFOLK 2022
Lørdag 26. November kl 18.00 blir det finale i konkurransen om å bli årets unge folkemusiker 2022, og dermed mottakeren av GRAMOstipend på 100 000 kroner! Finalistene er Eir Vatn Strøm, Synnøve Brøndbo Plassen og Malin Alander. 

Festivalpass og delegatpass
Du kan velge mellom festivalpass og delegatpass til Folkelarm. Dersom du ønsker å få med deg alt* inkludert seminar, mingle/møteplasser, konserter, forestillinger, dansefester, Oslokappleik med mer så kjøper du delegatpass. Dersom du ikke ønsker å få med deg seminarer, mingle/møteplasser så kjøper du festivalpass. Du finner mer informasjon om billett-alternativene her. (*unntak er tur for utenlandske delegater og eventuelle private møter)