×

Folkelarm 2018

☰ Meny

Folkelarmprisen 2017

Nominerte: Åpen klasse

Det er Gjermund Larsen Trio, Hans og Rasmus Kjorstad og Fotefar & Julie Alapnes som er nominerte i kategorien ÅPEN KLASSE til årets Folkelarmpris. Hvem som får prisen får vi vite på Folkelarm, lørdag 18. november kl 20.30 på Riksscenen i Oslo.

Gjermund Larsen Trio
Salmeklang - Gjermund Larsen Trio, Heilo

Salmeklang - Gjermund Larsen Trio

Høsten 2016 markerer Gjermund Larsen trio sitt tiårsjubileum med en rekke konserter og utgivelse av sitt tredje album: Salmeklang. Trioen har foredlet et helt særegent uttrykk der elementer fra folkemusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen. Det nye albumet er innspilt i legendariske Rainbow Studio. En annen kritikerrost trio, svenske Nordic (Anders Löfberg, Erik Rydvall, Magnus Zetterlund) bidrar på flere spor. Samarbeidet kom i stand etter en bestilling fra Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, der de to trioene urfremførte et nytt verk under i 2015.

Hør Salmeklang på Spotify

Plateselskap: Heilo

Kjorstad_Rasmus_Hans
Pusinshi ulla - Hans og Rasmus Kjorstad, ta:lik

Pusinshi ulla - Hans og Rasmus Kjorstad

Kjorstadbrørne frå Fron er unge og ambisiøse, dei er utmerka felespelarar, dei er utforskande og studerer ved NMH. No tek dei folkemusikken på alvor og utviklar nytt, kraftig samspel Den norske folkemusikktradisjonen kjem til sin beste rett i soloformatet. Det er fordi leikane ofte har ei enkel grunnform som gjennom ornamentikk, større og mindre variasjonar, samt personlege særtrekk kva gjeld tonalitet og rytmikk, vert til mykje meir avansert og impulsiv musikk.

Hør Pusinshi ulla på Spotify

Plateselskap: ta:lik

Fotefar & Julie Alapnes, Talik
Flygande kråka får alltid nåkka - Fotefar & Julie Alapnes, ta:lik

Flygande kråka får alltid nåkka - Fotefar & Julie Alapnes

Fotefar & Julie Alapnes kommer her med ei plate med tekster og melodier etter Edvard Ruud. Artige, rare sanger fra Nord-Norge, m.a. om en mann som gikk gjennom isen og ble flådd. Fotefar består av Bendik Lund, Lena Jinnergren og Ragnhild Furebotten, og har her med seg Julie Alapnes på fele og vokal.

Hør Flygande kråka får alltid nåkka på Spotify

Plateselskap: ta:lik