×

Folkelarm 2018

☰ Meny

Folkelarmprisen 2017

Nominerte: Tradisjonelt samspill

Det er Odde & Holmen, Ånon Egelad & Mikael Marin og FIRO som er nominerte i kategorien TRADISJONELT SAMSPILL til årets Folkelarmpris. Hvem som får prisen får vi vite på Folkelarm, lørdag 18. november kl 20.30 på Riksscenen i Oslo.

Odde & Holmen, Heilo
Sumarmorgon - Odde & Holmen, Heilo

Sumarmorgon - Odde & Holmen

Odde & Holmen har kjent hverandre siden tenårene, og begynte å spille sammen da de begge studerte på Norges Musikkhøgskole. Etter noe prøving og feiling med spillestil og den litt uvanlige kombinasjonen av vanlig fele og hardingfele, fant de sitt eget uttrykk og lydbilde som de utviklet videre. Albumet inneholder et variert utvalg av repertoar de har hatt siden de begynte å spille sammen. Gode soloslåtter fra Valdres og Ottadalen tar sin naturlige plass i en ny innpakning. ”Intermezzo: Daggry”, en improvisasjon, kommer som et brudd og en overgang til et annet musikalsk landskap på platen, nemlig komposisjoner av Eivind Groven (1901-1977). Det er ikke lange veien over Valdresfløya, den mektige og værutsatte fjellovergangen som skiller Ottadalen og Valdres. Den korte avstanden vitner lite om at man snakker om to veldig forskjellige tradisjonsuttrykk – Ottadalen med det vemodige og varme felespillet, og Valdres med de djerve og saftige hardingfeleslåttene. Det var derfor ikke selvsagt at Bjørn Kåre Odde fra Garmo og Sivert Holmen fra Aurdal skulle bli duoen Odde & Holmen – men her er deres første plate: ”Sumarmorgon”

Hør Sumarmorgon på Spotify

Plateselskap: Heilo

Sorpesoll
Sorpesoll - Ånon Egeland og Mikael Marin, Taragot Sounds

Sorpesoll - Ånon Egeland og Mikael Marin

Ånon Egeland, hardingfele, Mikael Marin bratsj - både instrumenter og musikalsk innhold nedstemt - tradisjonelle og triste låter i lekkert samspill! Med nedstemte instrumenter spiller Ånon og Micke sørgelige toner til å bli glad av! Et sjeldent lydbilde gir tradisjonelle låter et nytt liv, med tett samspill mellom hardingfele og bratsj i raffinerte arrangementer. Ånon og Micke er musikere med klare og sterke personlige uttrykk, som utfyller og forsterker hverandre i samspillet. Ånons særegne tone, ornamentikk og intonasjon får ny musikalsk mening i Mickes minimalistiske arrangementsverden. To musikalske legender møtes og snakker musikalsk sammen som de gamle vennene de er!

Hør Sorpesoll på Spotify

Plateselskap: Taragot Sounds

Arv og Slarv - FIRO, Etnisk musikklubb
Arv og Slarv - FIRO, Etnisk musikklubb

Arv og Slarv - FIRO

Dei unge musikarane i folkemusikkgruppa FIRO vil synleggjera vokalmusikk frå Gudbrandsdalen som ikkje har vore brukt før. Albumet deira, Arv og slarv, blir lansert den 5. mai på Etnisk Musikklubb. Firo består av kvedaren Mari Midtli, Bjørn Kåre Odde på fele og bratsj, Mads Erik Odde på trekkspel og Øyvind Sandum på trekkspel og harpeleik, alle frå Gudbrandsdalen. Det siste året har gruppa turnert rundt i Noreg med eit repertoar av det sjeldne. Dei har nemleg grava fram gamle viser og melodiar, og satt det inn i eit større musikalsk lydbilete.

Hør Arv og Slarv på Spotify

Plateselskap: Etnisk musikklubb