×

Folkelarm 2018

☰ Meny

Folkelarmprisen 2017

Nominerte: Dokumentasjon

Det er platene "Slåttar frå Vågå", "I fedres arv" og "Bygdatråen" som er nominerte i kategorien DOKUMENTASJON til årets Folkelarmpris. Hvem som får prisen får vi vite på Folkelarm, lørdag 18. november kl 20.30 på Riksscenen i Oslo.

Bygdatråen - Leif Rygg
Bygdatråen - Leif Rygg, ta:lik

Bygdatråen - Leif Rygg

Leif Rygg er truleg den fremste spelemannen i Norge. Han har vore aktiv som spelemann i 60 år og har vunne Norgesmeisterskapen mange gonger. Leif Rygg er ein levande legende i heile folkemusikk-Norge. På denne utgjevinga får du høgdepunkt frå desse 60 åra, toppa med den fantastiske innspelinga frå Operaen hausten 2016.

Hør Bygdatråen på Spotify

Plateselskap: ta:lik

I fedres arv - diverse artister, Talik
I fedres arv - diverse artister, ta:lik

I fedres arv - Diverse artister

Engerdalsmusikk frå arkiva! Opptaka spenner frå 1951 til 1981 og inneheld både song og spel med eldre utøvarar frå Engerdalen.

Hør i fedres arv på Spotify

Plateselskap: ta:lik

Slåttar frå Vågå - Diverse artister, Talik
Slåttar frå Vågå - Diverse artister, ta:lik

Slåttar frå Vågå - Diverse artister

Frå 1908 vart storkommunen Vågå delt opp i tre, Sel, Heidal og Vågå. Difor har det vore mykje kontakt og kommunikasjon innan dette området, noko som au har sett tydelege merke i slåttemusikken. Blind-Marit frå Nord-Sel, Hans Slettmo og Hans Arneson Vineshaugen frå Heidal er spelmenn som mange slåttar blir knytt til, og særleg blant spelmennene frå Lalm. Dei eldste spelmennene som er nemnde i samband med leikje, er nok Aslak Holen (1749–1838), ofte kalla Gamel-Holin, frå Skogbygda i Vågå og Ola Sjugurdson Skaar (1773–1863), gjerne kalla Spelmanns-Skårin.

Hør Slåttar frå Vågå på Spotify

Plateselskap: ta:lik