×

☰ Meny
Fono_web[1]

Mellom flytende strømmer og knusktørre arkiv: Folkemusikk og digitalisering

Taket - lørdag 10.30 - 11.50

Mellom flytende strømmer og knusktørre arkiv: Folkemusikk og digitalisering


Digitaliseringen er en samfunnsmessig overgang som noen vil si er like omkalfarterende som industrialiseringen, ikke minst i musikkbransjen. Hvordan påvirker dette arbeidet med folkemusikk i Norge? Hvilke nye muligheter og utfordringer dukker opp? Foreningen for norske uavhengige plateselskap - FONO - samler tre sentrale aktører fra folkemusikkmiljøet for å belyse dette.

I panelet deltar:
Tellef Kvifte fra Taragot Sounds
Frøydis Bergheim Ruud fra Heilo
Frode Rolandsgard fra ta:lik
Moderert av Kristian Kallevik fra FONO


Les mer om FONO her

fono-logo_180x108.jpg

Frode Rolandsgard[2]

Frode Rolandsgard

Frode Rolandsgard leiar plateselskapet Ta:lik, saman med blant anna Niels Røine. Ta:lik har gjeve ut om lag 220 album på cd og litt på vinyl sidan 1999. Fokus på tradisjonell folkemusikk - både nyinnspelingar og arkivutgjeving av solo folkemusikk, men har også gjeve ut mange album med meir moderne samspel; som Hekla stålstrenga, Sudan Dudan, Morgonrode, Røine/ Warg, Aslak Brimi kvartett, Camilla Granlien etc. Frode driv og gard i Valdres, og er lokalpolitikar med sans for elbilar og solenergi.

FrøydisBergheimRuud600x400-600x400

Frøydis Bergheim Ruud

Frøydis Bergheim Ruud jobber som produktsjef for den tradisjonsrike folkemusikklabelen Heilo (stiftet 1979) under Grappa Musikkforlag AS. For Heilo forvalter hun en katalog på rundt 300 utgivelser, bestående av noen av de mest fremtredende norske folkemusikerne de siste 40 år.

Tom Hatlestad

Tellef Kvifte

Tellef Kvifte har sittet på de fleste sider av de fleste bord i norsk musikkliv siden 70-tallet, som musiker, tv- og plateprodusent, folkemusikksamler og -arkivar, musikkforsker og administrator. Professor ved Universitetet i Oslo i en årrekke, senere ved Univeritetet i Sørøst-Norge; som pensjonist driver han plateselskapet Taragot Sounds, som utgir folkemusikk, samtidsjazz og samtidsmusikk. Aktiv musiker i Mathilde Grooss Viddals FriEnsemble, Matinnirtus trio, og diverse andre prosjekter - sist sett på Riksscenen med Slinkombas under Heilo-jubileet.