×

☰ Meny
Sarah-Jane Summers, Foto Johannes Selvaag - nettside

Sarah-Jane Summers

Torsdag kl. 18:00 / Fredag kl. 21:10 / Lørdag kl. 17:30

SHOWCASE:
Torsdag på Intimscenen kl. 18:00
Fredag på Intimscenen kl. 21:10
Lørdag i Lavvoen kl. 17:30 (akustisk)


Skotskfødte Sarah-Jane Summers er en frittenkende, lidenskapelig og svært allsidig musiker. Hun er en bærer av feletradisjonen fra Det skotske høylandet, som hun lærte av legendariske Donald Riddell (1908-1992). Han igjen lærte i sin tid felespill av en slektning av Summers, Alexander Grant of Battangorm (1856-1942).

Summers har en mastergrad i norsk tradisjonsmusikk og improvisasjon fra Norges Musikkhøgskole, og hennes unike ferdigheter har tatt henne verden rundt med bl.a. multiinstrumentalistene Julie Fowlis og Susanna Wallumrød, strengekvartettene Quatuor Bozzini og RANT og popstjernene Highasakite. Hennes to plater i samarbeid med gitarist Juhani Silvola har begge mottatt den prestisjetunge Top of the World-utmerkelsen fra Songlines Magazine. Nylig har hun gitt ut to kritikerroste og svært ulike soloplater: «Solo» med skotsk og norsk tradisjonsmusikk på fele og hardingfele, og den improviserte og eksperimentelle «Virr».

I 2018 skrev hun bestillingsverk til Celtic Connections, og i 2019 kommer hun med to plater, med Summers/Silvola og med Sarah-Jane Summers Band. På Folkelarm kan du forvente deg felespill i verdensklasse, der dyp tradisjonsforståelse møter fryktløs eksperimentering, utradisjonelle teknikker og improvisasjon.



Sarah-Jane Summers er:
Sarah-Jane Summers - fele / hardingfele


Kontaktinformasjon:
Sarah-Jane Summers
info@sarah-janesummers.com

 

Web: www.sarah-janesummers.com

Spotify: https://open.spotify.com/artist/57hWBRkl0hbV6A8kHnHMim?si=tsFBNF8uTdqSli94i6x0bg

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=3ZcaV5y2Epw&feature=youtu.be

Sarah-Jane Summers, Foto Johannes Selvaag - nettside_800x338.png

Foto: Johannes Selvaag

 


Oslo kommune logoSamspillMøst logo