×

☰ Meny
Solju, Foto Jarmo Nauska - nettside

Solju

Torsdag kl. 22:30 & Fredag kl. 19:50

SHOWCASE:
Torsdag på Taket kl. 22:30
Fredag på Hovedscenen kl. 19:50

Solju ble stiftet av Ulla Pirttijärvi og hennes datter Hildá Länsman. I deres verden møtes tradisjonell nordsamisk joik og ny musikk. Samisk kultur og identitet ligger i hjertet av musikken, som belyser mytologien og aspekter ved den tradisjonelle livsstilen i deres hjemland lengst nord i Europa: Sápmi.

Solju er stolt av sine urfolksrøtter og vil vise den til verden. Deres lydlandskap strekker seg fra den endeløse og ville tundraen til bålet i den lille og intime lavvoen. Musikken kan beskrives som livlig, fargerik, jordisk, eterisk og ekte.

Soljus debutalbum «Ođđa Áigodat» (Nordic Notes, april 2018) er produsert av Samuli Laiho og Teho Majamäki med nyskrevet musikk spilt av Tsjekkisk Filharmonisk Orkester. På Folkelarm-scenen spiller disse to unike samiske artistene sammen med den erfarne perkusjonisten Teho Majamäki og keyboardisten Janne Burton Puurtinen, best kjent fra det gotiske rockebandet HIM. Målet for Solju er å turnere verden rundt, og etter Riddu Riđđu-festivalen i sommer er Folkelarm deres andre spillejobb i Norge.



Solju er:
Hildá Länsman - vokal, joik
Ulla Pirttijärvi - vokal, joik
Teho Majamäki - perkusjon
Janne "Burton" Puurtinen – keyboard


Kontaktinformasjon:
Perttu Sauramäki
perttu@saurabooking.com

Web:
http://www.solju.fi/en/

Spotify: https://open.spotify.com/album/0S7sePbStFzEXsR0YhIajN?si=GpOgkr64R6Kfvz_ynWA_JA

 

Solju, Foto Jarmo Nauska - nettside_800x338.png

Foto: Jarmo Nauska

 


SamspillMøst logoOslo kommune logo