SHOWCASE:
Fredag på Klubbscenen - NRK Folk:LAB kl. 19:25
Fredag på Hovedscenen kl 22:00

Allerede første gang de fire medlemmene i Stampestuen spilte sammen, skjønte de at de hadde et unikt uttrykk. Anders Lillebo, Beate Børli Løkken, Jon Brodal og Annar By var alle godt etablerte i norsk musikkliv før deres felles interesse for gammel visemusikk brakte dem sammen.

Våren 2018 kom debutalbumet «Brev fra Amerika». Bandet har valgt ut et knippe skillingsviser og folketoner som hver på sitt vis forteller historien om den norske utvandringen til Amerika. Til de musikalske arrangementene henter de inspirasjon fra ulike sjangre som jazz, country og irsk folkemusikk. Gjennom innovativ bruk av instrumenter som trøorgel, hardingfele, dulcimer og salmodikon skaper de et rått og upolert lydbilde som underbygger låtenes tekstlige og musikalske stemning og egenart.  

Stampestuen eller Stampstua er ei lita stue som står på Trønnes i Stor-Elvdal. Navnet kommer av at det i gamle dager sto ei vadmelsstampe her. På denne vesle plassen levde store familier i trange husmannskår. Navnet rommer både slit og armod, men også en innbitt seighet som både har preget og berget Østerdalens småkårsfolk gjennom trange tider.Stampestuen er:
Beate Børli Løkken - vokal, psalmodikon
Anders Lillebo - trøorgel, torader, fløyter
Annar By - gitar, vokal
Jon Hjellum Brodal - fele, hardingfele


Kontaktinformasjon:
Jon Hjellum Brodal
jonbr86@gmail.com

Web: https://www.stampestuen.com/

 

Stampestuen, Foto Ingvil Skeie Ljones - nettside_800x338.png

Foto: Ingvil Skeie Ljones