×

☰ Meny
Odde & Holmen.

Om Folkelarm

Folkelarm ble for første gang arrangert i 2005, og har siden blitt en årlig begivenhet, sett bort fra 2012 da det var evalueringsår for Folkelarm.

Folkelarm 2019 vil foregå 14 - 17 november!

Hovedmålet med Folkelarm er å markedsføre folkemusikkartister. Artister fra hele Norden kan søke om å spille på Folkelarm, og en jury plukker ut artistene etter et sett med kriterier bestemt av styringsgruppen til Folkelarm. Juryen ser blant annet etter kvaliteter som gjør at artistene er interessante for et internasjonalt marked.

Folkelarm har siden starten i 2005 delt ut Folkelarmprisen (Norwegian Folk Music Awards). Prisen deles ut til folkemusikkutgivelser fra det siste året. Kategoriene har variert fra år til år, og i 2019 er det fire kategorier: Solist, Tradisjonelt samspill, Åpen klasse og Dokumentasjon, i tillegg til Årets folkemusiker og FolkOrgs arrangørpris.

I tillegg til konsertene er Folkelarm en møteplass for norsk og utenlandsk musikkbransje. De siste årene har Folkelarm samlet internasjonale delegater fra mange land, og en stor mengde norske delegater. Folkelarm arrangerer seminar og workshops, samt egne arrangement tilrettelagt for bransjeaktørene.

Tusen takk til alle samarbeidspartenere, frivillige, medarbeidere og ansatte som er med å lage Nordens største og viktigste bransjearrangementet for folkemusikken og folkedansen. Vi gleder oss til Folkelarm 2019!

Arrangementet eies og administreres av FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedans.

Les mer om Riksscenen på www.riksscenen.no

Les mer om FolkOrg på www.folkorg.no

Les mer om Laget for folkemusikk her