1.solo.vinner_500x500.png
Vinner av Folkelarmprisen i kategori Solo
Johanne Flottorp - Johanne Flottorp
Plateselskap: Ta:lik

Hør plata på spotify

Vinneren i klassen solist utviser styrke, kraft og presisjon i spillet sitt og er stødig forankret i tradisjonen hun bærer. Med lik dose tyngde, lekenhet og letthet løftes slåttene til et høyt nivå. Med selvsikkerhet, stødig takt og overbevisning danner hardingfelespilleren et solid grunnlag for utfoldelse på velkjent, så vel som mer ukjent materiale gravd frem fra glemselen. Årets solist har lagd ei plate som vitner om en bevissthet, stolthet og ydmykhet over sin posisjon som viderefører av tradisjonen fra sin hjemplass og områdene rundt Tovdal.

Se alle de nominerte i kategori SOLO her
 

1.tradvinner_500x500.png

Vinner av Folkelarmprisen i kategori Tradisjonelt samspill
Rydvall/Mjelva - Vårvindar Friska
Plateselskap: NFB Records

Hør plata på Spotify

Vinnaren av tradisjonelt samspel har i ei årrekke arbeida med å utvida eit lite og unikt format til noko større. Vinnaren utmerkar seg med både å gje musikken ny og spennande form, utvida klangmuligheitane til dei enkelte instrumenta, samt ivareta ein tradisjonell stil, både klangleg og ikkje minst rytmisk. Gjennom mangeårig konsertverksemd og 2 tidlegare album framstår vinnaren som særs samspelt, og dei er på høgt nivå som instrumentalistar. Vinnaralbumet framstår som særs leikent, med kraftfull og formidlande energi, og musikken er høyrleggjort gjennom ein glimrande studioproduksjon.

Se alle de nominerte i kategori Tradisjonelt samspill her
 

1.vinnerdoku_500x500.png

Vinner av Folkelarmprisen i kategori Dokumentasjon
Knut Hamre - Slåttar frå Granvin
Plateselskap: Heilo/Grappa Musikkforlag AS

Vinneren i dokumentasjonsklassen har utgitt et fonogram som bærer preg av kunst, håndverk og kvalitet gjennom hele kjeden: fra idéunnfangelse til utøving, lydfesting, forfatterskap og formgiving. Vinner-utgivelsen er et stykke solid tradisjonsformidling og et kvalitetsprodukt fra A til Å.

Se alle de nominerte i kategori Dokumentasjon her
 

1.vinnerÅpen_500x500.png

Vinner av Folkelarmprisen i kategori Åpen klasse
Røine / Warg - Bibopalula
Plateselskap: Ta:lik

Hør plata på Spotify

Få folkemusikkplater har blitt møtt med en lignende hyllest blant kritikere og publikumere, enn vinner av åpen klasse 2019. Folkemusikkvirtuosene og maestroene har skapt et univers ulikt alt annet, i en sjangeroverskidende og nyskapende produksjon, som kan spilles hvor som helst, og av hvem som helst.

Se alle de nominerte i kategori Åpen klasse her
 Folkelarmprisjuryen 2019 har bestått av:
Julie Alapnes Normann
Sigrid Berg
Karl Seglem
Asgaut Bakken
Andreas Fliflet