Showcase Scotland er et bransjetreff og en del av Celtic Connections Festival , Glasgow’s årlige folk, roots og world music festival. Norge er partnerland under Showcase Scotland i Glasgow 2024. 

De utvalgte artistene får en unik sjanse til å vise seg fram foran ca 200 av de viktigste bookerne og bransjepersonene i Europa. Samtidig får de spille konsert på Celtic Connections som går parallelt med Showcase Scotland og er en av de største folkemusikkfestivalene i Europa med over 130 000 publikummere over 18 dager. 

Artistene fra Norge er valgt ut etter søknadsrunde i 2023, via en norsk jury og til slutt av håndplukket av den kunstneriske produsenten for Showcase Scotland/Celtic Connections. Disse seks artistene deltar: 

GABBA
ERLEND VIKEN TRIO
ALEXANDER AGA RØYNSTRAND
GANGAR
ÆVESTADEN
JULIE ALAPNES

 

Showcase, konserter, messe og mottakelse 

Showcase Scotland er Europas største bransjetreff for folk, roots og verdensmusikk, og arrangeres parallelt med Celtic Connection i Glasgow. Showcase Scotland inngår hvert år parnerlandavtaler, i 2024 er Norge partner. Parnerlandene får flere muligheter til å presentere seg og sine artister.  

Fredag 26 fra kl. 10:00 – 14:00 vil den norske delegasjonen bestående av representanter fra FolkOrg, Music Norway, UD, ambassaden og de norske artistene ha en norsk stand på den årlige messa som arrangeres under showcase Scotland 

Som partnerland får Norge en unik mulighet til å vise fram 6 artister for et interessert, kunnskapsrikt og en nysgjerrig musikkbransje under en egen norsk showcase fredag 26. januar kl. 15:00. Denne showcasen er et lukket arrangement, der Showcase Scotland håndplukker 180 – 200 delegater.   

Under denne mottakelsen vil statssekretær Even Alexander Hagen delta og ønske de internasjonale delegatene velkomne og hennes skotske kollega Christina McKelvie, Minister for Culture, Europe and International Development, vil også være til stede.  

 

Etter velkomsttalene er det artistene som står i fokus, og skal presenteres både på skjerm og scene for et internasjonalt bransjepublikum fra hele verden.  

Mottakelsen arrangeres av Music Norway, FolkOrg i samarbeid med den norske ambassaden i London og konsulatet i Edinburgh. Den norske delegasjonen som er til stede i Glasgow har som fokus å tilrettelegge for artistene og hjelpe til med å oppnå bookinger til festivaler internasjonalt og god medieomtale. Den norske delegasjonen vil i tillegg til administrasjon i FolkOrg og Music Norway bestå av agenter, managere, mentorer og journalister.  

I tillegg til showcasen fredag mellom 15 – 18 vil alle artistene spille en konsert på Celtic Connnections i tidsrommet 24. – 17. januar. 

 

Konserttidspunkt for de ulike norske artistene er:  

Celtic Connections er en av de største og beste folkemusikkfestivalene i verda, så det anbefales å ta seg en tur. Særlig er det jo stas om mange tar turen i år når det står mange norske artister på scenene .

Ta forøvrig en titt på programmet til Celtic Connections her.  

KOnsertarenaen Old Fruit Market der noen av de norske artistene skal spille